just nu sitter vi och äter hallonparfait
2011-01-22 - 15:35:55
Ingredienser (8 portioner/st.)
500 gram | hallon |
3 st | ägg |
3 dl | grädde |
1 dl | socker |
2 msk | socker |
Gör så här
- Separera äggulorna från äggvitan (spara vitan). Mosa hallonen lätt med en gaffel.
- Vispa samman äggulorna med 1 dl socker tills det blir pösigt
- Vispa grädden ganska hårt i en ny skål. Vänd sedan ner äggulesmeten och hallonen i grädden.
- Vispa äggvitorna tillsammans med två matskedar socker hårt (i ytterligare en skål). Det ska bli ett såpass hårt skum att man kan vända bunken upp och ner.
- (OBS! Var noga med att inte få med något av äggulan och att visparna är rena, annars kan det vara svårt att få skummet hårt.)
- Vänd ner skummet försiktigt i den övriga smeten. Häll sedan ner smeten i en kanform eller liknande och ställ i frysen i ca 4 timmar.
Serveringsförslag
Färska hallon som garnering
Recept från kokaihop.se